Kreativ lydighet

Kreativ lydighet har åpent for trening onsdag klokken 19:00. Kreativ lydighetstrening foregår hver onsdag i små grupper. Treningene ledes av hundetrener Ekaterina Klinova aktiv utøver i Freestyle kl2 hun er vinner av flere kreative lydighetskonkurranser.  Treningen foregår inne eller ute avhengig av været.

På treningene er det stor variasjon og kreativitet.  Det er ofte musikk på treningene noe som også gjør at dette skiller seg fra vanlig lydighetstrening.

Bli med oss!


 


Kreativ lydighet er Freestyle og Heelwork to Music

er en forholdsvis ny hundesport. Den første oppvisningen skjedde på Crufts i England i 1990 og ble fremført av Mary Ray og hennes Tervueren Roxy. Omtrent samtidig utviklet sporten seg i USA/Canada. Siden har sporten spredt seg over hele verden.

Fra 1.1.2010 ble Freestyle og Heelwork to Music erklært som offisielle hundesporter i Norge. Kreativ lydighet er et beskrivende fellesnavn på Freestyle og Heelwork to Music. Noen land kaller det også Dogdancing. Til sammenligning med vanlig lydighet, som er stram i formen og hvor alle hunder skal gjøre identiske og standardiserte øvelser, er det i FS og HTM rom for atskillig mer kreativitet. Hund og fører skal utføre et selvkomponert lydighetsprogram til selvvalgt musikk. Ved hjelp av koreografi skal man få øvelsene til å flyte sammen til en helhet og bevegelsesmønsteret til hund og fører skal være i takt og samspill med musikken. Om musikken forteller en tydelig historie eller har et tydelig tema skal man forsøke å gjenspeile dette i programmet.

Det finnes altså to ulike grener/stilarter innenfor kreativ lydighet; Freestyle (FS) og Heelwork to Music (HTM). I begge stilarter er det god flyt, godt samarbeid, god teknisk utførelse av øvelser og god tilpasning til musikken som gir høye poengsummer. Selve bedømmingen skjer ut ifra tre hovedkriterier; Utførelse, Innhold og vanskelighetsgrad, Musikk og fortolkning. Med andre ord; Samarbeid, kreativitet, energi, stil og glede til tolkning av musikk!  Denne sporten blir nå stadig mer populær i Norge fordi den er lett å trene, bra for den generelle fysiske helsen til hunder, hunder av alle raser og størrelser deltar i denne sporten, og treninger i kreativ lydighet gir mye glede til hunder og deres eiere .

Norge er stolte av Jessica Karlgren og hunden hennes ved navn Storm, som bidro stort til utviklingen av sporten her i landet og utførte en skikkelig bragd – de ble verdensmestere i HTM i 2022 og 2023.

Pro Plan Logo_RGB_2023

Lydighetsgruppen blir i 2024 sponset av Purina.

Lydighetsstevner, Rallylydighetsstevner og Klubbshow RL/LP:

Vi blir sponset med storsekker (12/14kg) til samtlige pallplasser og alle deltakere får en snack-pose som deltakerpremie.


Lydighetsgruppen:


Anne Mette Davik

Marianne Grindheim

Irene Aspen

Torill H. Rehnberg Vikshåland

Ekaterina Klinova

Marianne Lindvik